luni, 31 august 2009

Volkswagen lansează noul Golf VI Variant

Volkswagen va avea o toamnă cât se poate de fierbinte, sezonul debuturilor fiind oficializat la Frankfurt. Aici cea mai mare companie auto din Europa va prezenta noua generaţie Golf VI Variant, care se alătură hatchback-ului Golf VI şi versiunilor Golf Plus, GTI şi GTD.
Comercializat din septembrie, modelul de familie dispune de motorizări mai economice şi trei niveluri de echipare standard, Trendline, Comfortline, Highline, cu dotări aproape similare versiunilor în trei şi cinci uşi.
Modelul de familie din gama Golf are un preţ de pornire de 18.500 de euro şi este o alternativă atractivă pe segmentul break-urilor de clasă compactă unde rivalizează cu Opel Astra SW, Ford Focus Sportbreak, Renault Mégane Sport Tourer şi Peugeot 308 SW. Sub aspect estetic, noua generaţie a maşinii de familie este o îmbinare între nou şi vechi, partea frontală păstrând caracteristicile stilistice moderne ale actualului Golf VI, în timp ce partea din spate este o reinterpretare foarte subtilă a precedentei generaţii.
Interiorul este identic modelului hatchback, cu plastic mai bun şi moale, respectiv materiale cu o tentă premium, însă oferă mai mult spaţiu pentru bagaje şi flexibilitate sporită.
Paleta de motorizări este alcătuită din şase motorizări care îndeplinesc normele de poluare Euro 5. Dintre acestea, patru sunt pe benzină: 1.4 MPI - 80 CP, 1.6 MPI - 102 CP, 1.4 TSI - 122 CP şi 1.4 TSI - 160 CP iar restul sunt turbodiesel pe injecţie common-rail 1.6 TDI de 105 cai putere şi 2.0 TDI de 140 cai putere.
Consumul mediu al versiunilor echipate cu propulsoare turbodiesel este 4,5 litri respectiv 5,0 litri/100 km, în timp ce agregatele TSI au un consum mixt ce variază între 6,0 litri şi 6,4 litri/100 km. Motorul 1.6 TDI se remarcă şi la capitolul emisii, cantitatea de dioxid de carbon pe kilometru fiind de numai 119 grame.
Versiunea de bază este echipată în standard cu şase airbaguri, sistemul ESP, climatizare automată, geamuri şi oglinzi electrice, sistem de lumini diurne, indicator de schimbare a treptei de viteză, banchetă rabatabilă şi închidere centralizată. La fel ca şi la vechiul model, break-ul gamei Golf dispune de acoperiş panoramic din sticlă ce permite o iluminare generoasă a interiorului.
Pentru început vor fi comercializate doar modele cu tracţiune faţă, urmând ca din primul trimestru al anului viitor să fie livrate şi versiuni echipate cu sistemul de tracţiune integrală 4Motion.

sâmbătă, 29 august 2009

Skoda Superb - Masina Anului in opt tari europene

La un an de la lansarea oficiala, noul Skoda Superb a reusit sa se impuna in opt state europene in concursul Masina Anului.

Esential

8 premii "Masina Anului" si-a adjudecat Skoda Superb pana astazi.

La un an de la prezentarea oficiala a noii generatii Superb, Skoda isi freaca mainile privind linia de trofee castigate de noul sau model in timpul foarte scurt scurs de la lansare si pana astazi. Ultima distinctie adaugata in vitrina de premii este Masina Anului in Cehia, modelul Skoda reusind sa atraga de partea sa - oarecum logic - majoritatea voturilor expertilor prezenti in juriul competitiei.

Tara de origine nu este insa singura in care modelul est-european a reusit sa se impuna in concursuri de acest tip. Astfel, Skoda Superb a devenit intre timp Masina Anului in alte sapte tari europene: Slovacia, Estonia, Lituania, Letonia, Bulgaria, Bosnia-Herzegovina si Ucraina. Mai mult, Superb a reusit sa se claseze pe locul al cincilea in competitia continentala Masina Anului in Europa, acolo unde la final a castigat Opel Insignia.

Printre celelalte premii adjudecate de modelul Skoda se numara Volanul de Aur in segmentul mediu (acordat de publicatia germana Bild am Sonntag), Claxonul de Aur 2008 (Rusia), Cea mai buna masina pentru companii (Croatia) sau Marele Premiu al Austriei in segmentul mediu.

Skoda Octavia - o jumatate de veac

In urma cu 50 de ani a fost produs primul automobil Octavia, modelul care se bucura in prezent de cel mai mare succes in cadrul gamei Skoda. Productia de serie a acestui model a inceput in luna ianuarie a anului 1959, inlocuind modelul Skoda 440, cunoscut sub denumirea de Spartak.

„Noul nostru model poarta un nume nou. Este vorba despre Skoda Octavia, cel de-al optulea model al industriei noastre nationale“, se preciza in numarul din 6 ianuarie 1959 al revistei companiei, Ventil.

Denumirea numerica a fost inlocuita complet cu cea nominala. Skoda 440 a devenit Octavia, Skoda 445 s-a transformat in Octavia Super, iar Skoda 450 in Felicia. Cu toate acestea, modificarea nu a avut la baza doar noua denumire si redesenarea grilei radiatorului. In anul 1959, constructorii de la fabrica de automobile din Mlada Boleslav au modificat axul fata al tuturor automobilelor Skoda. In locul arcului lamelar a fost prevazut un arc elicoidal cu amortizoare telescopice. Acesta a fost o modificare esentiala. „Au fost create si arcuri elicoidale pentru axul spate, dar aceasta solutie nu s-a impus, astfel incat au fost mentinute arcurile lamelare“, a subliniat Lukas Nachtmann, director al arhivei Skoda Auto.

In istoria de dupa 1989, denumirea a revenit in actualitate, iar Octavia a fost primul model creat in regie proprie dupa ce Skoda a devenit parte a concernului VW. Pregatirile au inceput inca din 1992, cand a fost creat primul prototip. In 1996, Octavia a fost prezentata publicului, doi ani mai tarziu fiind lansata si varianta Combi, iar ulterior versiunea cu tractiune integrala.

In anul 2000 a fost lansata o versiune modernizata, produsa si in prezent sub denumirea Octavia Tour. In februarie 2004 a fost prezentata publicului cea de-a doua generatie a modelului Skoda Octavia, iar in anul 2008 versiunea modernizata a acesteia.

Pana in prezent, cel mai mare producator de automobile din Cehia a comercializat la nivel mondial peste doua milioane de unitati Skoda Octavia. Skoda Auto ofera in prezent o gama extinsa de echipare, inclusiv versiunea sport Skoda Octavia RS si derivata 4x4 Scout.

Evolutia skodei octavia din 1996 pana acum:

Skoda Octavia 2 Facelift 2009-201.









Skoda octavia 2 2004-2009











Skoda octavia I din 1996 numita acum tour

Noua Generatie Skoda Octavia

Skoda pregateste cea de-a treia generatie a modelului Octavia. Aceasta va fi ceva mai agresiva ca design si va dispune de un comportament dinamic imbunatatit.

Faceliftul pe care Skoda l-a prezentat pentru modelul Octavia in cursul anului trecut este vazut de foarte multi fani ai constructorului ceh ca o adevarata generatie noua, diferentele la nivel de design fiind mai mult decat mari. Si totusi, vorbim de un simplu facelift, scopul final al modificarilor radicale fiind acela de a incadra noul model in linia noua de design a celor de la Skoda. Altfel spus, faceliftul a fost unul necesar si de familie, nu neaparat unul radical si adanc.

Odata cu lansarea celei de-a treia generatii Octavia, Skoda va prezenta insa o noua fata a modelului sau, unul dintre favoritii segmentului compact din Romania. Bazata pe cea platforma lui Golf VI, noua generatie a modelului ceh se va schimba din nou la infatisare, de aceasta data urmand sa preia liniile conceptului Joyster. Andrei Avarvarii, colaboratorul Automarket al rubricii Autoipoteze, a realizat deja o versiune ipotetica a lui Skoda Octavia 3, care ramane fidela schimbarilor anuntate anterior.

In versiunea prezentata de Andrei, noul model imprumuta de la Joyster atat blocurile optice frontale, care devin ceva mai angulare, cat si linia spoilerului. Conform primelor informatii, ideea de a mentiona numele modelului in interiorul blocurilor optice va disparea, urmand ca in locul acestei "stampile" ale liniei actuale Octavia sa apara un fond negru si linii ceva mai "serioase".

In ceea ce priveste linia generala a lui Octavia 3, modelul construit pe baza lui VW Golf se va putea baza pe forma ceva mai puternice si dinamice din punct de vedere vizual, masa totala a lui Octavia urmand sa scada pentru a permite un comportament dinamic ceva mai bun.Se pare ca noua generatie octavia 3 se va lansa ori la Salonul Frankfurt -septembrie2011 sau Geneva-martie 2012,dar eu cred ca se va lansa mai devreme adica La geneva 2011.



VW Golf, cel mai vândut model în primul semestru

Cu mai bine de un sfert de milion de de unităţi comercializate, compactul german a făcut legea în Europa.

Volkswagen Golf a fost cel mai vândut model la nivel european în prima jumătate a acestui an, informează ”Carscoop”, citând un raport al JATO Dynamics.

Dealerii VW au comercializat, în perioada ianuarie – iunie 2009, 286.243 de unităţi Golf, cu 12,7 % mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului precedent.

În urma compactului german s-au clasat patru modele de segment B: For
d Fiesta – 243.340 unităţi, Peugeot 207 – 193.778, Opel/Vauxhall Corsa – 181.795, Fiat Grande Punto – 170.641.

Primul model de clasă mică prezent în clasament, şi singurul din Top 10, este Fiat Panda (locul 7), cu vânzări de 159.976 de unităţi.

VW, primul la constructori

Volkswagen şi-a păstrat şi poziţia de lider în ierarhia producătorilor, fiind singurul constructor pe creştere (chiar dacă infimă – 0,7 %) din Top Zece. Vânzări generale VW au însumat, în primul semestru al acestui an, 842.787 de unităţi.

Podiumul european este completat de Ford, cu 666.584 unităţi comercializate, şi Opel/Vauxhall – 557.739 unităţi.

Pe poziţiile 4-10 regăsim, în această ordine, Fiat (542.115), Renault (520.763), Peugeot (502.721), Citroen (440.243), Toyota (361.066), Audi (327.037) şi Mercedes (301.243).

Audi R8 V10 DE LA ABT

Germanii de la ABT au oferit detalii despre ultima lor creatie si anume supercarul Audi R8 V10. In urma modificarilor aduse, propulsorul modelului va livra 591 CP.


Casa de tuning germana ABT Sportsline, specializata in modificarea modelelor Audi, a dezvaluit detaliile celui mai nou proiect al lor.
Ultima “victima” a tunerului este versiunea V10 a supercarului R8. Modelul german a avut parte de o serie de schimbari mecanice dar si de design

In urma imbunatatirilor aduse, propulsorul V10 de 5.2 litri FSI va livra 591 CP, cu 75 CP mai mult decat versiunea de serie. Odata cu modificarile aduse motorului, automobilul si-a imbunatatit performantele, reusind astfel sa sprinteze de la 0-100 km/h in 3.8 secunde. In ceea ce priveste viteza maxima la care poate ajunge R8 V10, ingerii casei de tuning ABT au declarat ca acul kilomterajului poate indica 322 km/h.

La exterior, ABT a lucrat impreuna cu tunerul DTM pentru a crea un kit care releva sportivitatea acestui model. Pachetul de modificari exterioare include: o noua grila pentru partea din fata, un spoiler spate nou, extensii pentru spoilerele fata si spate, praguri laterale si o evacuare cu 4 tevi de esapament. Ca orice casa de tuning care se respecta si care doreste sa isi puna cu adevarat amprenta pe modelul unui producator, ABT nu a exclus din pachet jantele, in acest caz de 20 de inch.

Volkswagen Polo 3 uşi - Informaţii oficiale



Volkswagen ne-a prezentat astăzi primele poze cu varianta în 3 uşi a modelui Polo ce îşi va face debutul public luna următoare la Salonul Auto de la Frankfurt.

Precum se poate vedea şi din pozele alăturate, diferenţele faţă de versiunea Vw polo cu 5 usi sunt foarte mici. Practic au dispărut uşile din spate, cu modificările de rigoare şi asta e noua maşină. De altfel noul Polo 3 uşi va prelua de la fratele său toate dotările şi gama completă de motorizări. Vom vedea astfel 1,2 de 50 şi 70 CP, un 1,4 de 80 CP şi un diesel de 1,6 litri cu 75, 90 sau 105 CP.

Pe lângă toate acestea anul viitor noul Volkswagen Polo 3 uşi va primi un 1,2 TDI capabil de un consum mediu de 3,3 litri la fiecare sută de kilometri plus un 1,2 TSI de 105 CP.

Miscare Superba a lui Skoda!


DE CE SUPERB?
La aceasta intrebare o sa veniti evident sa ne contraziceti orice am spune, prin simplu fapt ca aceasta marca si in special acest model nu are o imagine de marca atat de mare incat sa concureze modele premium serioase. Realitatea este insa putin diferita de ceea ce am cunoscut pana in prezent cand vorbeam de modele premium, deoarece trebuie sa ne reamintim pe scurt de fabulosul Hyundai Genesis V8, masina care are acum pretentia de a concura chiar marci renumite precum Lexus sau Lincon. De ce nu ar putea si o Skoda cu noul model Superb sa concureze cu Merceders sau Audi?

CALITATE DE FABRICATIE
La acest capitol noul Superb sta chiar superb, si anume masina vine indiferent de nivelul de echipare cu o calitate de fabricatie peste media segmentului din care face parte. Chiar si asa, este totusi greu de crezut ca marca Skoda a reusit sa produca in serie o masina asa de pretentioasa la acest capitol. Dupa mai bine de 300 km efectuati la volan si nu numai, am realizat din senin ca aceasta masina chiar are voie sa concureze legal modele deja consacrate si aici ma refer evident la BMW, Mercedes si Audi.

MOTORIZARI
Sub capota modelului testat ne-a tinut companie un diesel clasic TDI de doi litri, care a afisat o putere maxima de 170 CP si un moment motor de 350 Nm. Acest TDI nu este un alt TDI montat pe o alta Skoda, ci primul TDI cu injectie rampa comuna Common-Rail. In sfarsit zgomotul a ajuns la o valoare civilizata. Cea mai inedita echipare a masinii testate a fost in schimb noua cutie de viteze DSG cu 6 rapoarte, transmisie manuala cu doua ambreiaje care este capabila sa ofere o schimbare a vitezelor cu ajutorul padelelor din spatele volanului, sau chiar sa ruleze in modul full automatic. Acesta este viitorul si de acest lucru ne-am convins fara discutie chiar si cand am abordat un stil de condus ceva mai sportiv.

COMPORTAMENT RUTIER
Fata de vechiul Superb, noul model nu se diferentiaza foarte mult si acest lucru nu constituie decat un mare avantaj deoarece si vechiul ca si noul Superb ofera un grad de confort rutier peste media clasei. Pur si simplu aceasta masina este dedicata in intregime celor care doresc o berlina civilizata si placuta de condus chiar si pe drumurile usor denivelate. Masa relativ mare a masinii a impus ca trenul de rulare sa aiba un feeling echilibrat si de ce nu chiar rafinat.

CONCURENTA
Modelul Skoda Superb reprezinta pentru industria auto europeana exact ceea ce a insemnat pentru marca Volvo modelul 850 in urma cu mai bine de un deceniu. Mai exact ca dimensiune a caroseriei masina concureaza cu modele din clasa mare, unde putem enumera BMW-ul Seria 5, Mercedes-ul Clasa E sau Audi-ul A6, insa daca ne raportam la valoarea de achizitie, masina lupta pe un front mai comun unde intalnim VW Passat, Renault Laguna, Opel Insignia sau chiar si viitorul Seat Exeo. Aceasta discrepanta in raportul pret-dimensiuni a dat castig de cauza si modelului Volvo 850 care a luat clienti atat din segmentul mediu cat si mai ales din cel mare.


Date tehnice:

Motor: 2.0 TDI CR DPF
Capacitate (cmc): 1.968
Putere maxima (cp/rpm): 350/1.750
Cutie (l): manuala, 6 trepte
Viteza maxima (km/h): 222
Repriza 0-100 km/h (s): 8,8
Consum mediu: 5,8 l
Consum minim: 4,8 l
Consum maxim: 7,7 l
Dimensiuni Lxlxh (mm): 4.838 x 1.817 x 1.462
Greutate (kg): 1.489
Pret (euro) fara TVA: 21.890 cu TVA: 25.692

Audi vine la Frankfurt cu S5 Sportback si doua motoare noi

Standul Audi de la Salonul Auto de la Frankfurt va prezenta atat noul S5 Sporback, cat si doua motoare noi pentru A4 si A3.
Audi vine la Frankfurt cu S5 Sportback si doua motoare noi

Producatorul din Ingolstadt vine la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an cu noul S5 Sportback si cu doua motoare eficiente pentru A3 si A4. Audi A4 a primit un nou motor TDI de 3.0 litri care este extrem de eficient, pe cand modelul A3 a primit un motor TFSI de 1.2 litri, care ofera 105 CP. Cele trei premiere vor debuta la Salonul Auto de la Frankfurt in septembrie, alaturi de cateva noutati de la Audi care nu au fost inca dezvaluite.

Motorul TDI de 3.0 litri al lui Audi A4 este conform normelor Euro6, care vor intra in vigoare abia in anul 2014. Modelul consuma 6.7 litri de carburant la 100 km si are nevoie de 6.2 secunde sa accelereze de la 0 la 100 km/h. Viteza maxima a lui A4 3.0 TDI este limitata electronic la 250 km/h. Aceasta unitate a debutat in gama Q7 si este cel mai ecologic motor diesel din lume.

Modelele Audi A3 si A3 Sportback au primit un motor TFSI de 1.2 litri, care dezvolta 105 CP. Aceasta unitate are rolul de a inlocui motoarele aspirate de 1.6 litri si a oferi acelasi nivel de performanta cu un consum mai scazut de carburant. Motorul are 1.197 centimetri cubi si beneficiaza de tehnologia injectiei directe. Blocul motor este construit din aluminiu, iar unitatea cantareste astfel doar 89.5 kilograme. Totodata, propulsorul a fost optimizat pentru a reduce la minimum frecarea, asa ca foloseste doar opt supape, care sunt actionate de o singura axa cu came. Cuplul motor maxim este de 175 Nm si este oferit intre 1.500 rpm si 3.500 rpm. Echipat cu unitatea TFSI de 1.2 litri, Audi A3 poate accelera de la 0 la 100 km/h in 11.1 secunde si sa atinga o viteza maxima de 190 km/h. Consumul acestui model este de numai 5.5 litri la 100 kilometri, iar emisiile de CO2 se situeaza la 127 de grame per kilometru.

Noul Audi S5 Sportback este varful gamei sale si are un motor V6 de trei litri, care dezvolta 333 CP. Unitatea TFSI are o cilindree de 2.995 centimetri cubi si este supraalimentata prin intermediul unui compresor mecanic amplasat chiar deasupra galeriei de admisie. Cuplul motor maxim oferit de aceasta unitate este de 440 Nm, si este disponibil intre 2.900 rpm si 5.300 rpm. Audi S5 Sportback poate sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 5.4 secunde, pe cand consumul de carburant al acestui model se situeaza la 9.7 litri la suta.

Seat León Facelift se lansează In Romania

Seat porneşte cu forţe proaspete în clasa compactă, după patru ani în care a reuşit să seducă o clientelă formată în mare parte din tineri. Modelul León a primit o serie de modificări minore revizuit estetic, care au darul de a-l pune într-o lumină şi mai favorabilă. Versiunea restilizată este deja prezentă pe majoritatea pieţelor europene şi se bucură de câteva noutăţi tehnice şi o serie de dotări mai generoase. Standard, acesta dispune de sistemul Hill Hold Control - asistenţă la pornirea în rampă, faruri adaptive bi-xenon, un nou sistem de climatizare, proiectoare de ceaţă şi senzori de parcare. Ca o noutate absolută este prezenţa sistemului XDS, care favorizează un şofat dinamic, asigurând un plus de confort şi siguranţă celui aflat la volan. Dispozitivul este controlat electronic şi lucrează împreună cu sistemul ESP - programul electronic al stabilităţi. Acesta acţionează ca un diferenţial autoblocant, îmbunătăţind performanţele maşinii în situaţia în care tracţiunea se pierde prin frânarea roţii cu aderenţă mai mică. O altă noutate care merită menţionată este cutia semi-automată cu dublu ambreiaj şi 6 trepte disponibilă acum pe toate versiunile de motorizare, mai puţin unitatea 1.8 TSI de 160 de cai putere cuplată la o cutie DSG cu 7 trepte. Propulsia include nu mai puţin de 10 unităţi, din care 5 pe benzină şi 5 diesel. Motorizarea de top în gama benzinarelor va fi unitatea 1.8 TSI de 160 cai putere, iar în gama versiunilor turbodiesel se detaşează unitatea de 2,0 litri ce produce 170 de cai putere. Schimbările aplicate la exterior sunt destul de subtile şi au vizat spoilerele, grila şi emblema Seat (acum de dimensiuni mai mici), blocurile optice faţă, iar oglinzile retrovizoare au un design nou. Interiorul vine cu echipări mai bogate completate de câteva modificări aduse consolei centrale, instrumentarului de bord. León Facelift se evidenţiază la capitolul siguranţă activă, unde în echiparea standard dispune de o pleiadă de sisteme precum: ABS, TCS (sistemul de control al tracţiunii), ESP şi EBA (asistenţa la frânarea de urgenţă). Deşi suspensiile sunt aceleaşi ca şi până acum, Seat susţine că gradul de confort al pasagerilor este mai ridicat graţie noilor amortizoare şi bare stabilizatoare. León Facelift vine cu preţuri uşor crescute faţă de modelul precedent, costurile de achiziţie variind de la o ţară la alta. În Spania, acesta are un preţ de pornire de 13.400 de euro, în timp ce în Germania poate fi achiziţionat contra sumei de 14.990 de euro.


Seat León Facelift

Motorizări: 10
Versiune intrare: 1.4 TSI – 86 CP
Versiune de vârf: 2.0 TDI – 170 CP
Transmisie: MT6, AT7
Echipare: senzori parcare, faruri bi-xenon, asistenţă la pornirea în rampă
Pachet siguranţă: ABS, TCS, ESP şi EBA
Preţ de pornire: 13.400 euro
Debut european: august 2009

PREMIERA-Test cu cel mai economic VW Polo 1.6 TDI


Volkswagen se ambitioneaza aproape fara oprire sa produca automobile din ce in ce mai bune pentru clientii fideli din Europa.
La apritia Golf-ului VI toata lumea a aplaudat faptul ca VW a utilizeazt platforma tehnica a vechiului Golf V insa a lucrat intensiv pentru a face din Golf o masina nu doar dezirabila ci realmente cea mai buna din segmentul sau.

Calitativ un Golf nu este cu nimic mai prejos decat un VW Passat CC chiar daca costa cu 20.000 euro mai putin. Mai mult senzatiile din spatele volanului nu difera foarte mult intre cele doua masini. Aceasta strategie de cizelare si ridicare a gradului de rafinament all-around al masinilor marca VW fac din acest constructor numarul 1 in Europa fara drept de apel.

Dupa Golf vine evident si Polo

Aici trebuie sa mentionam ca micutul Polo a ajuns la cea de-a cincea generatie, iar noul Polo are dimensiunile caroseriei mai mari decat cele ale primului Golf din 1974. Segmentele auto au ramas aceelasi insa proportiile masinilor au crescut constant pentru a face habitacul cat mai spatios.

Mai mult noul Polo are spatiu interior arhisuficient pentru patru persoane cu mentiunea ca cei din fata nu stau mai inconfortabil decat cei dintr-ul Golf. Portiere din fata de mici dimensiuni ca latine sunt un impediment vizibil cand te urci in masina insa odata urcati totul este mai mult decat confortabil.

Pentru pasgerii din spate calatoriile mai mari de 100 km pot sa fie usor inconfortabile datorita lipsei spatiului pentru genunchi insa orice salesman VW iti v-a recomanda lejer un Golf pentru acest tip de incursiune in afara orasului.

Calitate de fabricatie

La acest categorie noul VW a facut cel mai mare salt in comparatie cu predecesorul Polo, materialele din plastic dur si inestetic sunt tot mai putine la numar, acestea fiind inlocuite de spuma poliuretanica moale si placuta la atingere. Inteaga plansa de bord este de cea mai buna calitate, detaliu care din pacate nu se regastete la modelele concurente precum Renault Clio facelift, Peugeot 207, Opel Corsa sau noul Ford Fiesta.

Evolutia interiorului noului Polo face ca aceasta masina sa devina peste noapte cea mai buna din segmentul sau.

Volanul este imprumutat de la Golf, sistemul audio cu ecran touch screen si instalatia de aer conditionat automata cu o singura zona sunt de cea mai buna calitate. Singurele componente din plastic de proasta calitate au ramas manere portierelor si imbracamintea exteriora a consolei centreale, detalii care pot sa fie trecute cu vedrea daca privim masina in ansamblu.

Motorizare

Cea mai mare surpriza a testului a fost pe langa o calitate de fabricatie de top, motorizare extrem de atragatore. Este vorba de noua generatie de motore diesel TDI de 1.6 litri care au patru cilindri in linie si sistem common-rail de ultima generatie. Motorul in test a fost chiar cel mai slab diesel TDI, cel de 75 CP. Multi o sa vina aici sa ne readuca aminte ca vechiul 1.4 TDI de 75-80 CP nu a fost atat de stralucit precum magnificul 1.9 TDI de 101 CP, iar noi o sa venim sa spunem ca VW a dezvolata aceasta noua generatie TDI pentru a inlocuii atat micutul 1.4 TDI cat si longevivul 1.9 TDI.

Rezultatul este de-a dreptul socant deoarece acest 1.6 are doar 75 CP insa poseda si un moment motor de 195 Nm incepand cu o turatie de 1.500 rpm. Aceasta inseamna ca un TDI de 75 CP marca VW concureaza lejer un TDci de 90 CP de sub capota unei Fiesta sau un dCI de 85 CP marca Renault. Etajarea precisa a transmisiei manale cu 5 rapoarte fac viata la volanul lui Polo TDI de 75 CP foarte comfortabila.

Consum

Daca tot a venit vorba de un TDI nu puteam sa uitam capitolul consum de combustibil, detaliu care la acest propulsor este de-a dreptul fantastic. Astfel cu un rezervor plin de 44 litri am putea sa parcurgem in Romania peste 1.000 de km. Testul de anduranta a fost realizat pe un parcurs Bucuresti-Focsani-Valenii de Munte-Ploiesti-Bucuresti, adica peste 450 km parcursi ziua cu instalatie de aer conditionat pornita. Rezultatul socant a fost consumarea a doar un sfert de rezervor!

Pret

Despre pret nu mai are rost sa vorbim deoarece un VW este clar mai scump decat modelel concurente, insa aceast diferenta financiara se regaseste din plin sub capoata si la interior.

Primul teaser cu viitorul Skoda Superb Kombi


Oficialii Skoda au prezentat o imagine teaser a noului Superb Kombi, pe care il vor prezenta la Frankfurt.


Cehii de la Skoda au lansat un teaser pentru modelul pe care il vor prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt din aceasta toamna. Modelul Superb Kombi este bazat in intregime pe versiunea sedan a acestui model, singurele diferente dintre cele doua fiind aplicate la nivelul stopurilor si al hayonului, care nu au putut pastra forma elementelor de pe versiunea sedan a lui Superb.

Imaginea prezentata de oficialii Skoda surprinde doar cateva elemente din profilul noului Superb Kombi, dar suficient de multe cat sa intuim forma acestuia.

Gama de motorizari a noii versiuni Skoda Superb va fi preluata direct de la versiunea Sedan a acestui model, propulsoarele lui Superb Kombi oferind intre 125 si 260 CP, pe cand unitatile pe diesel vor oferi intre 105 si 170 CP. In functie de motorizari, Skoda va echipa modelele Superb Kombi cu transmisii manuale cu cinci sau sase trepte, iar cutiile de viteza DSG vor fi disponibile optional. Pe langa asta, Skoda va oferi modelul Superb Kombi si in versiunea cu tractiune integrala, disponibila prin intermediul sistemului Haldex.

Cum s-au descurcat modelele premiate de EuroNCAP

Noul Volkswagen Polo se prezintă foarte bine la "examenele" Euro NCAP: 5 stele şi punctaje foarte mari pentru clasa mică.


Noul Volkswagen Polo pune, după cum se aştepta toată lumea, un foarte mare accent pe siguranţă. Astfel, citadina germană reuşeşte să ia punctaje mari la aproape toate probele:

  • protecţia adulţilor: 90% - locul pasagerilor a primit punctajul maxim, în timp ce pe locul şoferului doar coloana de direcţie poate constitui un mic pericol contondent; nici la impactul din lateral Polo nu a dezamăgit, în timp ce la impactul din spate nivelul de siguranţă s-a dovedit satisfăcător pentru clasa mică
  • protecţia copiilor: 86% - atât în impactul frontal, cât şi în cel lateral, Polo a obţinut maximum de puncte în acest domeniu
  • protecţia pietonilor: 41% - deşi pare o valoare mediocră, vorbim de un comportament foarte bun în clasa mică; doar părţile din exterior ale capotei au primit calificative mai slabe
  • nivelul de securitate: 71% - pe unele pieţe, Polo oferă sistemul de control al stabilităţii doar opţional, însă, în majoritatea cazurilor, acesta este un echipament standard, ceea ce contribuie la o notă foarte bună în acest sens
Vw Polo Crash Test

Skoda Yeti a primit cinci stele la testele de siguranta europene Euro NCAP
din aceasta saptamana. Modelul a demonstrat ca ofera un inalt grad de protectie pentru toti pasagerii, in toate pozitiile, conform raportului Euro NCAP.

Skoda Yeti are meritul de a fi obtinut cel mai mare scor pentru protectia pasagerilor adulti, 92%, in aceasta sesiune de teste. Manechinii de teste au inregistrat un nivel de protectie bun in cazul impactului frontal, asemeni celui lateral, unde airbagurile au asigurat un punctaj pozitiv. In cazul protectiei pentru copii, impactul nu a pus in pericol capul manechinilor iar scorul a fost si el unul suficient de mare.

Desi spoilerul ofera o buna protectie a picioarelor pietonilor, partea superioara a capotei prezinta un risc de ranire ridicat pentru adulti.

Versiunea testata la EuroNCAP a fost cea propulsata de motorul 2.0 TDI in echiparea Ambiente.

Skoda Yeti Crash Test

Seat Arosa renaste in 2010 pe platforma lui VW Up!

Seat Arosa renaste in 2010 pe platforma lui VW Up!Seat va lansa anul viitor propriul model de serie derivat din conceptul Volkswagen Up!. Modelul urban va fi de fapt succesorul lui Seat Arosa.


Seat pregateste o surpriza de proportii pentru fanii sai la inceputul anului viitor. Constructorul iberic se va folosi de editia de anul viitor a Salonului Auto de la Geneva pentru a aduce in fata publicului urmasul modelului urban Seat Arosa, cunoscut ca inlocuitorul lui Marbella, citycar-ul din anii 80 al spaniolilor.

Renasterea modelului Arosa va consemna prima interpretare de serie a conceptului Volkswagen Up!, dezvaluita de nemti in urma cu doi ani la Salonul Auto de la Frankfurt. Practic grupul VAG intentioneaza sa lanseze o versiune de serie a proiectului Up! in interiorul a trei branduri aflate sub umbrela sa: Volkswagen, Seat si Skoda.

Varianta iberica a lui Up! se va individualiza printr-un look sportiv de celelalte modele gemene ale grupului. Arosa va imprumuta insa o platforma comuna, care ii va asigura o lungime de 3450 de mm, si o gama de propulsoare TSI si TDI cu cilindree mica. Pentru a optimiza valorile consumului si a reduce emisiile de CO2, motorizarile diesel si benzina vor fi completate de un sistem start-stop de serie.

Productia noului citycar va fi asigurata de uzina Volkswagen din Bratislava, Slovacia, unde mai iau nastere in prezent SUV-urile Touareg, Audi Q7 si Porsche Cayenne.