Portbagajul oferă un volum util de 460 de litri, cu 90 de litri mai mare faţă de hatchback, valoare care se poate extinde prin rabatararea banchetei până la un volum util de 1.010 litri.
Recent, întreaga gamă Opel Astra a trecut printr-un facelift, astfel că pe lângă noutăţile în materie de propulsoare, compacta beneficiază şi de upgrade-uri ce constau în sisteme electronice de asistenţă.
La capitolul motoare, trebuie să remarcăm transplantarea de pe surata mai mare, Insignia, a noului diesel 2.0 CDTI BiTurbo. Astfel, beneficiind de aportul a două turbine şi două intercoolere de dimensiuni diferite, puterea motorului diesel atinge 195 CP adică, raportat la cilindreea de 1.956 cmc, noul diesel de la Opel reuşeşte să genereze o putere litrică rotundă de 100 CP/litru cilindree. Noul motor utilizează injecţia directă de motorină cu injectoare piezoelectrice, ceea ce face ca şi consumul mediu de motorină declarat conform ciclurilor ECE să fie de 4,7 litri la sută, cu emisii de doar 120 grame CO2 la km.
Tehnologia biturbo adoptată la dieselul 2.0 CDTI de pe Opel Astra facelift aduce încă o premieră, aceea a utilizării unui intercooler suplimentar mai mic răcit cu apă, poziţionat lângă turbina mai mică responsabilă de vivacitatea motorului la turaţii aproapiate de valoarea la relanti. Turbina cea mare preia întreaga sarcină a motorului la peste 3.100 rpm ceea ce îi oferă motorului resurse suplimentare de putere pentru fanii diesel-power. Cuplu motor maxim de 400 Nm este descătuşat la turaţii ce pornesc de la 1.700 rpm şi este constant până la 2.500 rpm.
Cel mai economic motor din oferta noului Astra este însă dieselul ecoFlex de 1.7 CDTI, în variante de 110 CP şi 130 CP. Acestea consumă doar 3,7 litri de motorină şi emit doar 99 grame CO2 la km.
Performanţele motorului pe benzină de 1,4 litri au fost îmbunătăţite, astfel graţie supraalimentării prin turbo şi funcţiei „overboost” acesta dezvoltă 140 CP şi un cuplu motor maxim de 220 Nm.
Versiunea supremă este însă Astra OPC animat de un propulsor cu injecţie directă pe benzină. Supraalimentat prin turbo, dintr-o cilindree de 2,0 litri acesta „stoarce” nu mai puţin de 280 CP, cu 40 CP mai mult faţă de vechiul Astra OPC. Cuplul mai mult decât generos de 400 Nm îi permit hot-hatch-ului să rezolve acceleraţia 0-100 km/h în 6 secunde, cu 0,3 secunde mai rapid faţă de vechea generaţie. Cei de la Opel spun că fenomenul de ”torque-steering”, care se traduce prin influenţe ale tracţiunii în direcţie cauzate de o valoare foarte mare a cuplului, nu este prezent pe noul Astra OPC. Suspensia a fost şi ea coborâtă, fiind setată sportiv pentru a maximiza aderenţa şi comportamentul pe viraje. Suspensia faţă este de tip HiPerStrut şi a primit modificări faţă de cea a Insigniei OPC.
De anul viitor, constructorul din Russelsheim intenţionează să introducă un nou motor pe benzină de 1,6 litri în patru cilindri cu injecţie directă pe benzină, supraalimentat prin turbo şi sistem start&stop. Astfel, noul motor de 1.6 SIDI (Spark Ignition Direct Injection) ECOTEC va livra 200 CP, noua tehnologie permiţând creşterea cuplului până la 300 Nm, acesta fiiind livrat integral de la doar 1.700 rpm. Comparativ cu vechiul turbo de 1,6 litri de 180 CP, consumul şi emisiile de CO2 ale noului agregat SIDI ECOTEC vor scădea cu peste 14%.
Revizuirea gamei Astra aduce cutii automate în şase trepte, sistem de detecţie a unghiurilor moarte, cameră pentru mersul în marşarier, avertizor la părăsirea benzii de circulaţie , pilot automat cu funcţie de frânare ori asistent la manevrele de parcare.