sâmbătă, 25 august 2012

Noul golf 7: pret mai ieftin decat golful 6

Publicul larg va putea admira Golful VII abia la finele lunii viitoare, cu prilejul Salonului auto de la Paris și apoi, la iarnă, când mașina își va face apariția în showroom-uri. Volkswagen a continuat ofensiva informațională cu care pregătește lansarea celui mai vandabil model al său. Aflasem anterior că noua platformă MQB a facilitat reducerea greutății noului VW Golf VII cu 100 de kilograme și că media consumului a fost coborâtă cu aproape 25%. Bomba a venit în salva numărul doi: noul Golf va fi mai ieftin decât cel căruia îi va lua locul!
Este vorba de prețul minim al gamei, după cum indică presa internațională de specialitate. Versiunile superioare și cele bine asezonate cu echipamente opționale vor avea prețuri piperate. Motivul? Mulțimea de echipamente de ultimă generație sau existente până acum doar în gamele superioare. Câteva exemple: ACC (tempomatul adaptiv, care păstrează singur distanţa faţă de maşina din faţă) City Emergency Braking (frânează automat până la viteze de 30 km/h) Lane Departure Assist (avertizează șoferul dacă se părăsește banda de mers fără semnal) Traffic Sign Recognition (monitorizează și arată pe display semnele de circulație) OPS (sistemul de asistență la parcare cu camere 360 de grade și vedere aeriană) Fatigue Detection (monitorizează nivelul de oboseală al șoferului și îl invită, atunci când este cazul, să facă o pauză).

BMW introduce la toamnă noul Seria 3 Touring în România

BMW îşi va pune amprenta asupra segmentului breakurilor sportive premium prin intermediul unui nou model. Seria 3 Touring se pregătește să debuteze pe piața românească, modelul urmând să apară în toamna acestui an. Interiorul spaţios al noului automobil este conceput pentru a se adapta la toate provocările pe care le ridică stilul de viaţă activ şi modern al clienţilor. BMW Seria 3 Touring este aşteptat să debuteze în România în luna septembrie. Preţul de pornire va fi de 25.450 Euro fără TVA pentru versiunea BMW 316i. Linia uşor înclinată a acoperişului, geamurile laterale ce se prelungesc mult spre înapoi şi spatele puternic se combină într-o siluetă prelungită pentru a crea caracterul distinctiv al versiunii Touring şi pentru a evidenţia, încă de la prima apariţie, potenţialul noii variante BMW Seria 3. Noul BMW Seria 3 Touring oferă mai mult spaţiu pentru pasageri şi pentru bagaje. În plus, acest spaţiu poate fi adaptat pentru o varietate de utilizări, ceea ce permite noului model să facă faţă cu brio unei game vaste de activităţi. Mărirea capacităţii cu 35 de litri (la un total de 495 de litri) înseamnă că portbagajul poate oferi cel mai mare spaţiu din segment.
Alături de plusul de utilitate şi versatilitate, noul BMW Seria 3 Touring beneficiază şi de un confort îmbunătăţit al călătoriei, de disponibilitatea noilor linii de design Sport Line, Luxury Line şi Modern Line, precum şi de concepte de materiale şi culori familiare de la recent lansatul BMW Seria 3 Sedan. Clienţii pot alege încă de la lansare unul din cele trei motoare rafinate, economice şi puternice, toate echipate cu tehnologia BMW TwinPower Turbo. Alături de noul motor pe benzină, cu patru cilindri, ce dezvoltă 245 CP şi de versiunea revizuită a propulsorului diesel de 2,0 litri care oferă 184 CP, gama include şi un motor diesel optimizat, cu şase cilindri dispuşi în linie, care produce 258 CP şi combină dinamica sportivă cu un nivel redus semnificativ al consumului de combustibil şi al emisiilor. O transmisie manuală cu şase trepte transferă puterea către puntea spate la motorizările cu patru cilindri. De asemenea, BMW oferă opţional şi o inovatoare transmisie automată cu opt trepte, disponibilă standard la motorul diesel cu şase cilindri dispuşi în linie. O altă opţiune este cutia de viteze automată cu opt rapoarte cu clapete de schimbare a vitezelor dispuse pe volan. Ambele variante de transmisie sunt completate de funcţia Auto Start-Stop de reducere a consumului. Sistemele electronice de control îmbunătăţesc potenţialul dinamic al noului BMW Seria 3 Touring şi contribuie la asigurarea combinaţiei perfecte dintre calităţile sportive şi confortul călătoriei. Opţional, noul Touring poate fi comandat cu suspensie M Sport sau cu versiunea Adaptive M Sport.

Volkswagen va avea o gamă largă de mașini electrice în următorii 10 ani

Volkswagen pregăteşte terenul pentru prima sa maşină cu zero emisii. Ambiţia primului constructor european de automobile este de a dezvolta o întreagă familie de automobile electrice care, pe lângă valenţele ecologice, vor pune accent pe calitatea de a fi practic dar şi fiabil. Preţul mic de achiziţie este un alt aspect prin care marca germană doreşte să se evidenţieze în raport cu mărcile concurente franceze şi japoneze. „În mai puţin de 10 ani dorim să întregim oferta cu un număr semnificativ de automobile electrice la preţuri convenabile şi care vor putea să ofere autonomia de drum pe care clienţii noştri o aşteaptă”, susţine Martin Winterkorn, directorul executiv al Volkswagen. Oficialul susţine că primul vehicul propulsat doar pe energie electrică va fi comercializat din 2013. Versiunea electrică Golf va fi primul model ecologic din noua gamă blue e-motion. Acesta va fi urmat de un model din familia Up! cu dimensiunile unei citadine ce va putea parcurge câteva sute de kilometri până la următoarea reîncărcare. Martin Winterkorn, șeful grupului Volkswagen, îşi exprimă optimismul în ceea ce priveşte puterea de penetrare a noilor modele electrice în raport cu versiunile pe combustibili fosili. „Potenţialii clienţi sunt dispuşi să plătească 2.000 de euro în plus pentru o maşină electrică simplă şi eficientă cu o durată ridicată de viaţă a bateriilor”, subliniază oficialul german. În segmentul maşinilor cu propulsie exclusiv electrică, Volkswagen speră să deţină în anul 2020, la nivel global, o cotă de piaţă de 1 până la 1,5 %.

vineri, 24 august 2012

A inceput productia skodei rapid

Fabrica Skoda din Mlada Boleslav a dat startul producţiei noului Skoda Rapid. Modelul va intra în showroom-uri în luna octombrie.
Skoda a anunţat astăzi că uzina din Mlada Boleslav (Cehia) a dat startul producţiei noului sedan compact Rapid. Modelul ceh - care va fi prezentat în faţa publicului la Salonul de la Paris, dar care a fost deja testat de jurnalişti în cursul acestei veri. Skoda Rapid va ajunge în showroom-urile europene în luna octombrie a acestui an. Versiunea de bază a berlinei din Mlada Boleslav va fi echipată cu un motor 1.2 HTP de 75 CP şi 112 Nm, care îi va conferi un timp 0-100 km/h de 13.9 secunde şi un consum mediu de 6.1 litri la sută. Următorul propulsor din gamă este supraalimentat şi are un cilindru în plus, deşi are aceeaşi capacitate. Vorbim despre 1.2 TSI, care dezvoltă 86 CP la 4.800 rpm şi 160 Nm între 1.500 şi 3.500 rpm. Această versiune are o viteză maximă de 183 km/h, cu 12 km/h mai mare decât cea a versiunii entry-level, şi atinge ”suta” în 11.8 secunde. Există şi o versiune mai puternică a motorului 1.2 TSI în oferta Skoda Rapid, sub forma unei unităţi de 105 CP şi 175 Nm. Aceasta vine în compania unei transmisii manuale cu şase trepte, accelerează de la 0 la 100 km/h în 10.3 secunde şi poate să atingă o viteză maximă de 195 km/h. Vârful gamei Rapid va fi un 1.4 TSI, care va oferi 122 CP la 5.500 rpm şi 200 Nm între 1.500 şi 4.000 rpm. În compania unei transmisii DSG cu şapte trepte, modelul poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în 9.5 secunde şi să atingă o viteză maximă de 206 km/h, în timp ce consumul mediu este de 5.8 litri la sută. Diesel-urile din gama Rapid sunt două la număr, ambele fiind versiuni ale motorului 1.6 TDI. Astfel, versiunea entry-level are 90 CP şi 230 Nm, fiind capabilă să consume de 4.2 litri la sută, în timp ce versiunea mai puternică oferă 105 CP şi 250 Nm şi are un consum mediu de 4.4 litri la sută. Cei de la Skoda ar putea oferi şi o versiune GreenLine a lui Rapid, aşteptată să ofere un consum de carburant şi mai redus graţie sistemului stop-start şi a anvelopelor cu rezistenţă redusă la rulare. Fabrica din Mlada Boleslav este doar prima din cele trei care vor produce modelul compact Skoda. În 2013 va începe în China asamblarea versiunii chineze a lui Skoda Rapid, iar anul 2014 va aduce începerea producţiei modelului ceh în Rusia.

miercuri, 22 august 2012

Vw Golf VII specificatii oficiale

Lungime 4.255 de metri Lățime 1.799 de metri Înălțime 1.452 de metri Porbagaj 380 litri Greutate 1150 kg CW valoare 0.27 Golf VII va avea frana de mana electronica. Noul motor 1.4 tsi 140 cp are un consum de 4.8 litri/100 km iar cel de 1.6 tdi 105 cp un consum de 3.8 litri/100 km. Greutate a fost redusa cu 100 kg. Noul golf va beneficia de noile tehnologii de pe celalaltele modele vw noi. Preturile vor fi anuntate pe 4 septembrie si vor fi mai mici fata de vechiul golf.

duminică, 19 august 2012

Golful 7 dezvaluit pe 21 August

Pe 21 august se pare ca volkswagen va da primele poze cu noul golf

BMW Zagato Roadster Concept

In doar sase luni o echipă de ingineri bavarezi aflată sub bagheta unui vicepreşedinte de design olandez, împreună cu o echipă de carosieri italieni aflată sub bagheta unui designer japonez a creat un BMW Zagato Roadster. Maşina însă este desenată de şeful de design de la Zagato, un japonez numit Norihiko Harada.
BMW Zagato Roadster pare mai bine echilibrat din punct de vedere al designului, iar anumite detalii sunt deosebite, ca de exemplu roll-barurile îmbrăcate în piele Bmw nu a oferit insa date tehnice. BMW Zagato Roadster va fi prezent la Concursul de Eleganță de la Peeble Beach

joi, 16 august 2012

Poze reale cu noul logan si sandero

Aspectul Daciei se schimba destul de mult. Cele doua masini au faruri, grila frontala si bara sub un alt aspect. Mai ales la Logan, care va avea forme mult mai curbate decat pana acum. Spatiul interior va ramane la fel, sau va fi chiar mai mare. Si la motor sunt asteptate modificari, dar acesta inca nu sunt publice. Insa cel mai important este pretul identic ca veche generatie




Iată cum arată Skoda Rapid Hatchback

Noul sedan compact Skoda Rapid, care isi va face debutul pe piata europeana pana la finele acestui an, va avea si o versiune “scurta”. Dupa cum a dezvaluit Jurgen Stackmann, boss-ul de marketing si vanzari de la Skoda, varianta in cauza va fi un hatchback cu 5 usi, care isi va face aparitia undeva in a doua parte a anului viitor.
Intr-un interviu acordat publicatiei Autocar, Stackmann a mai declarat ca Rapid hatchback va fi inspirat de conceptul Vision D, prezentat anul trecut, la Salonul de la Geneva. Intre prototip si versiunea de serie vor fi, insa, diferente considerabile. 

Varianta hatchback va fi mai scurta decat Rapid sedan, partea din spate urmand sa aiba hayon si un profil in stil VW Golf. Din pacate, nu va exista si o versiune hatchback in 3 usi, explicatia in acest sens fiind simpla: numarul redus de automobilisti europeni care ar fi dispusi sa cumpere o astfel de versiune.

Noul Astra Sedan


Familia Astra de la Opel va fi declinată şi în noua versiune Sedan, aceasta fiind cea de-a patra formă de caroserie după hatcback-ul în cinci uşi, hot-hatch-ul coupe GTC şi break-ul Sports Tourer. Noul Opel Astra Sedan măsoară 4,568 metri lungime, 1,81 metri lăţime, 1,47 metri înălţime şi dispune de o distanţă între punţi de 2,68 metri.

Portbagajul oferă un volum util de 460 de litri, cu 90 de litri mai mare faţă de hatchback, valoare care se poate extinde prin rabatararea banchetei până la un volum util de 1.010 litri.
Recent, întreaga gamă Opel Astra a trecut printr-un facelift, astfel că pe lângă noutăţile în materie de propulsoare, compacta beneficiază şi de upgrade-uri ce constau în sisteme electronice de asistenţă.
La capitolul motoare, trebuie să remarcăm transplantarea de pe surata mai mare, Insignia, a noului diesel 2.0 CDTI  BiTurbo. Astfel, beneficiind de aportul a două turbine şi două intercoolere de dimensiuni diferite, puterea motorului diesel atinge 195 CP adică, raportat la cilindreea de 1.956 cmc,  noul diesel de la Opel reuşeşte să genereze o putere litrică rotundă de 100 CP/litru cilindree. Noul motor utilizează injecţia directă de motorină cu injectoare piezoelectrice, ceea ce face ca şi consumul mediu de motorină declarat conform ciclurilor ECE să fie de 4,7 litri la sută, cu emisii de doar 120 grame CO2 la km.
Tehnologia biturbo adoptată la dieselul 2.0 CDTI de pe Opel Astra facelift aduce încă o premieră, aceea a utilizării unui intercooler suplimentar mai mic răcit cu apă, poziţionat lângă turbina mai mică responsabilă de vivacitatea motorului la turaţii aproapiate de valoarea la relanti. Turbina cea mare preia întreaga sarcină a motorului la peste 3.100 rpm ceea ce îi oferă motorului resurse suplimentare de putere pentru fanii diesel-power. Cuplu motor maxim de 400 Nm este descătuşat la turaţii ce pornesc de la 1.700 rpm şi este constant până la 2.500 rpm.
Cel mai economic motor din oferta noului Astra este însă dieselul ecoFlex de 1.7 CDTI, în variante de 110 CP şi 130 CP. Acestea consumă doar 3,7 litri de motorină şi emit doar 99 grame CO2 la km.
Performanţele motorului pe benzină de 1,4 litri au fost îmbunătăţite, astfel graţie supraalimentării prin turbo şi funcţiei „overboost” acesta dezvoltă 140 CP şi un cuplu motor maxim  de 220 Nm.
Versiunea supremă este însă Astra OPC animat de un propulsor cu injecţie directă pe benzină. Supraalimentat prin turbo, dintr-o cilindree de 2,0 litri acesta „stoarce” nu mai puţin de 280 CP, cu 40 CP mai mult faţă de vechiul Astra OPC. Cuplul mai mult decât generos de 400 Nm îi permit hot-hatch-ului să rezolve acceleraţia 0-100 km/h în 6 secunde, cu 0,3 secunde mai rapid faţă de vechea generaţie. Cei de la Opel spun că fenomenul de ”torque-steering”, care se traduce prin influenţe ale tracţiunii în direcţie cauzate de o valoare foarte mare a cuplului, nu este prezent pe noul Astra OPC. Suspensia a fost şi ea coborâtă, fiind setată sportiv pentru a maximiza aderenţa şi comportamentul pe viraje. Suspensia faţă este de tip HiPerStrut şi a primit modificări faţă de cea a Insigniei OPC.
De anul viitor, constructorul din Russelsheim intenţionează să introducă un nou motor pe benzină de 1,6 litri  în patru cilindri cu injecţie directă pe benzină, supraalimentat prin turbo şi sistem start&stop. Astfel, noul motor de 1.6 SIDI (Spark Ignition Direct Injection) ECOTEC va livra 200 CP, noua tehnologie permiţând creşterea cuplului până la 300 Nm, acesta fiiind livrat integral de la doar 1.700 rpm. Comparativ cu vechiul turbo de 1,6 litri de 180 CP, consumul şi emisiile de CO2 ale noului agregat SIDI ECOTEC vor scădea cu peste 14%.
Revizuirea gamei Astra aduce cutii automate în şase trepte, sistem de detecţie a unghiurilor moarte, cameră pentru mersul în marşarier, avertizor la părăsirea benzii de circulaţie , pilot automat cu funcţie de frânare ori asistent la manevrele de parcare.

Volkswagen Golf VII (2012) si Golf VII GTI (2013)

La sfarsitul acestui an va avea loc lansarea noului golf VII. Versiunea sportiva va aparea la inceputul anului viitor in premiere mondiala la geneva 2013 alaturi de noua generatie octavia III.
Noul GTI este mai usor cu 70 kg si va avea si mai multi cai putere (220).  Prin urmare consumul va fi redus cu 15-20% datorita si noilor inventii volkswagen acesta ajungand in jurul valorii de 6 % un record pentru un motor 2.0 de 220 cp.
Noul Golf 7 GTI va fi mai scump cu 800 euro,preturile in germania vor porni de la 28500 euro.

Versiunea normala a Golfului VII a inceput sa fie produsa din data de 6 august la fabrica din Wolsburg. Acesta va folosi noua platforma mqb aceasta reducand drastic greutatea masinii. Golful VII va fi mai lung, mai lat, mai scund cu un porbagaj cu circa 30 litri mai mare. Noua generatie va avea un apartment mai mare cu circa 5 cm, deci spatiul interior va creste .
La capitolul motoare golful VII va avea motoarele pe benzina 1.2 TSI 86 si 105 cp , 1.4 TSI 122 , noul 1.4 TSI 140 cp cu dezactivare a cilindrilor cu un consum foarte redus in jur de 5% care ar face invidios orice motor diesel si 180 tsi 160 cp .
Pentru fanii diesel noul golf va oferii motoarele 1.6  TDI 90 cp si posibil o versiune de 115 cp daca nu va fi cea clasica de 105 cp, un 2.0 TDI 150 cp si o versiune de top BI-TURBO de 180 cp prezenta pe golful GTD. Toate aceste motoare vor respecta normele euro 6.
In plus noul golf va avea sisteme de asistenta noi cum ar fi park assist 2.0 ,ACC, lane assist si multe altele.
Prezentarea oficiala va avea loc pe 4 septembrie la Berlin.

Skoda Octavia III prezentă la Geneva 2013

Škoda se așteaptă ca și 2012 să fie un an cu vânzări record. Estimările se bazează pe cererea ridicată din Europa, India, China cât și pe suflul adus odată cu împrospătarea gamei modele de volum care vor ajuta producătorul din Mlada Boleslav să atingă granița primului milion de exemplare. Anul acesta cehii vor introduce cel puțin două noi produse, un sedan derivat din conceptul Mission L și a treia generație Octavia.


Mașina compactă a intrat deja în al optulea an de carieră și urmează să fie înlocuită cu un nou model.
Chiar dacă vânzările actualului Octavia se mențin în continuare la cote ridicate, Škoda nu își permite să țină în producția de serie automobile care au ajuns la limita ciclului normal de viață, chiar dacă acesta se dovedește a fi în continuare foarte popular. Rivalii de la Ford, Hyundai și Kia vin cu noi produse în segmentul compact, Škoda fiind pregătită să ofere un răspuns pe măsură.
A treia generație Octavia va utiliza noua platformă MQB pe care vor fi dezvoltate viitoarele Volkswagen Golf și Seat Leon. Sub aspect stilistic noul model de volum va împrumuta din liniile conceptului Mission L. Șasiul va permite montarea de propulsoare transversale, ceea ce înseamnă că la nivelul consolelor față dimensiunile vor fi reduse, iar ampatamentul va crește, sporind astfel gradul de confort la interior. Sub capota cehii anunta din start motorizarile TSI de 1.2 litri si 1.4 litri in versiunea de putere 122 si 170 CP, insa si mult apreciatul diesel TDI de 1.6 litri si 105 CP. Mai tarziu motorul diesel de 1.6 litri primeste si o versiune de putere de 130 CP. Va exista si o versiune 1.4 TSI 140 CP cu dezactivarea celor 2 cilindrii din 4.
Jozef Kabaň, designer șef la Škoda, declara anul trecut că noile modele vor avea ampatament mai mare și interioare organizate mult mai pragmatic. Cu toate acestea, dimensiunile exterioare nu vor crește spectaculos, având în vedere și faptul că platforma MQB va standardiza lungimea dintre axele mașinii la toate modelele compacte din grupul VAG.
Potrivit unor surse din interior, Škoda plănuiește să lanseze noul Octavia în primăvara anului 2013 la Geneva.

Seat este de vina pentru vanzarile scazute ale grupului Volkswagen


Daca ne uitam putin la cifrele de vanzari ale tuturor brand-urilor din grupului Volkswagen singura marca care nu reuseste sa se mentina pe o pozitie de plutiere este Seat.

Pierderile marcii Seat incepand cu canul 2008 sunt cuantificate la peste 1 miliard de euro bani care ar fi putut creste celelate brand-uri precum Skoda sau Audi.

Ferdinand Dudenhoeffer a declarat ca cea mai logica solutie pentru a continua cresterea grupului VW pe plan mondial este ca germanii sa inchida complet fabricile Seat din Spania.

VW a cumparat marca iberica Seat in anul 1986 s a crescut capacitatea fabricii de la Martorell pana la un nivel de 500.000 unitati anual.

Singura solutie a celor de la VW este sa creasca reprezentantele marcii Seat din China, cea mai mare piata auto din lume.

Chiar si asa, drumul pentru a concura cu succes marca japoneza Toyota spre prima pozitie pe plan mondial este problematica.

Seat a lansat de curand pentru piata auto din Europa noua generatie de compacte Leon, o masina care se bazeaza pe viitorul VW Golf VII si care ofera o gama de motorizari atat pe benzina cat si diesel de top.

Din pacate masina nu a ajuns si pe piata auto din Romania pentru a face o diferenta la bilantul anual 2012.

O nouă taxă auto din toamnă

Acum câteva zile ministrul mediului a declarat  că din toamnă taxa de primă înmatriculare va fi reintrodusă, precizând că  valoarea acesteia va fi  mai redusă, calculându-se în  funcţie de tipul de emisii al vehiculului.Ministrul a precizat că taxa va fi calculată în funcţie valoarea emisiilor poluante produse de vehiculul, şi nu de vechimea acestuia. "În niciun caz nu se va mai face niciun fel de discriminare între maşinile noi şi maşinile second hand, ci pur şi simplu se va lua în calcul efectiv tipul de emisii", a spus ministrul Mediului.
Ministrul Mediului a insistat că taxa este necesară, deoarece banii sunt folosiţi pentru a finanţa proiecte de investiţii verzi. 
Renumita taxă de înmatriculare a fost suspendată in ianuarie pentru o perioadă de un an. Deci este posibil ca de obicei să fim surprinsi de noua taxă de înmatriculare pentru o masina de 1000 de euro de acum 7-10 ani.

Noua generație Range Rover



După ce zilele trecute am putut vedea pozele  neoficiale cu noua generație, ieri constructorul auto a publicat primele fotografii oficiale.

Cea de a 4 a generație Range Rover își păstreaza caracterul sobru ,liniile noi caroserii fiind asemănătoare cu veche generație. Cele mai mari schimbări sunt in partea frontală si posterioară acesta intregându-se in noua de linie de design a noilor modele Range. Interiorul este la fel de luxos împrumutând elemente noi de la fratele mai mic Evoque
Cea mai mare noutate a acestui model este reducerea greutătii totale cu 420 kg datorită aluminiului. Noul Range Rover este mai ușor cu aproape de 40% fata de generatia precedenta care are caroserie din oțel. 
Adică aproape o jumătate de tonă, ceea ce se reflectă automat nu doar în scăderea drastică a consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2, ci şi în creşterea manevrabilităţii şi agilităţii, precum şi în îmbunătăţirea performanţelor, noul Range promiţând o experienţă de condus cu mult mai dinamică faţă de aşteptări.
Noul Range Rover foloseşte aluminiul şi pentru braţele suspensiilor faţă şi spate, în timp ce amortizarea este asigurată de un sistem pneumatic, controlat electronic. Sistemul de tracţiune integrală beneficiază acum de sofisticatul sistem controlat electronic Terrain Response.
La capitolul motoare clienii vor putea alege dintre trei motorizări, una pe benzină și două diesel. Benzina este propulsorul V8 supercharged,iar cei care doresc un diesel aceștia vor putea alege între un TDV6 de 3.0 litri sau un TDV8 de 4.4 litri. Toate aceste 3 motoare sunt cuplate la o cutie automată cu 8 trepte.
Premierea mondiala va avea loc în toamna la Paris 2012 unde vom afla mai multe informaţii legate de noua generație Range Rover 

miercuri, 15 august 2012

Volkswagen Polo Facelift 2013,noua generatie in 2015

In anul 2013 Volkswagen va prezenta intregi lumi, probabil la geneva 2013 polo facelift. Cele mai mari schimbări vizuale vor fi prezente in fata imprumutand foarte multe elemente de la conceptul Cross Coupe prezentat la geneva 2012. Spatele va fi modificat putin introducandu-se lumini led in stopuri. Noua generatie de polo va fi lansata in 2015 impreuna probabil cu o versiune hibrida. Aici este randarea

Volkswagen Golf VII Poze Reale

Poze reale cu noul golf VII. Prezentarea oficiala va avea loc pe 4 septembrie la berlin iar in romania apare in decembrie(preturile noiembrie).
După proaspătul lansat Audi A3 şi noul Seat Leon, VW Golf VII va fi cel de-al treilea reprezentant din grup construit pe platforma modulară MQB de la Volkswagen. Disponibilitatea arhitecturii modulare MQB permite reducerea substanţială a costurilor prin folosirea unor repere identice pentru modele foarte diferite între ele, componentele comune fiind integrate în proporţie de până la 70%, astfel că noul VW Golf VII va avea o competitivitate sporită în raport cu concurenţii săi. Noua serie Golf VII va fi mai lungă şi mai scundă decât actuala generaţie, va avea un ampatament mărit cu 5 cm până la valoarea de 2,63 metri iar lăţimea compactei va creşte cu 2 cm. Pentru viitorul VW Golf VII, constructorul din Wolfsburg va introduce noua motorizare de 1.4 TSI supraalimentată prin turbo şi compresor, propulsor ce va fi declinată în cel puţin două trepte de putere 140 CP şi una sportivă de 180 CP ce va coabita şi pe caroseria viitorului Scirocco. Asemenea modelelor Audi de clasă superioară, pentru a reduce consumul de benzină cu peste 12%, motorizarea de 1.4 TSI va dispune de sistemul “Cylinder on demand”. Această tehnologie permite dezactivarea cilindrilor 2 şi 3 dacă sunt îndeplinite multiple condiţii dintre care aminitim: lichidul de răcire să aibă cel puţin o anumită temperatură, acceleraţia să fie până în 40% iar cutia de viteze să fie cel puţin în treapta a treia. În plus, dacă maşina detectează un comportament neobişnuit al şoferului, sistemul nu va fi activat. Tot la capitolul benzine, legendarul Golf GTI va dispune de peste 220 CP şi un cuplu motor de 350 Nm, valori ce vor plasa generaţia şapte a compactei în topul hot-hatch-urilor. Clasicele motoare TDI vor îndeplini normele de poluare Euro 6 obligatorii abia din 2014. Este vorba despre propulsorul cu autoaprindere prin compresie de 1.6 TDI (110 CP) şi cel de 2.0 TDI (150 CP), cel din urmă în versiunea GTD ajungând la o putere de 180 CP.